AK Parti İstanbul Milletvekili Kaya Van’da


Pazartesi, 13 Eylül 2021 00:00
a-A+

İstanbul Milletvekili Dr. Fatma Betül Sayan Kaya Van'da dört ilçede selin zarar verdiği mahalleleri ziyaret etti.

AK Parti MKYK üyeleri Fatma Betül Sayan Kaya, Abdurrahim Fırat, Orhan Miroğlu, Abdurrahman Kurt, Şaziye Gündüz, Burhan Kayatürk ve Bülent Tüfenkci'nin aralarında bulunduğu heyet, Başkale, Erciş, Çaldıran ve Saray ilçelerinde selden zarar gören vatandaşlarla bir araya geldi.

Ziyaretlerle ilgili kentteki bir otelde düzenlenen basın toplantısında konuşan Kaya, AK Parti hükümeti olarak ülkenin farklı bölgelerinde yaşanan afet olaylarından etkilenen vatandaşları asla yalnız bırakmadıklarını söyledi.

Geçmişte olduğu gibi bugün de Van halkının yanında olduklarını sel bölgelerinde vatandaşların sıkıntılarını dinlediklerini anlatan Kaya, "Devletimizin her birimi, yerel yönetimlerimiz de dahil olmak üzere büyük özveriyle çalışıyor. Acil durumlarda, beklenmedik felaketler karşısında bütün dünyanın Türkiye'yi örnek alacağı bir liderlik sergilediğini ifade etmek isterim. Şükürler olsun bugünkü güçlü siyasi irade her zaman milletimizin yanında ve emrindedir" diye konuştu.

Dört ilçede yaşanan sel felaketlerinde zarar gören vatandaşların yaralarının sarılması için yoğun çaba sarf edildiğini ifade eden Kaya, "Selde telef olan hayvanlarımızın tespiti yapılıyor. O hayvanlarımız için çok üzgünüz ama her birinin yerine vatandaşlarımıza yeni hayvanlar teslim edilecek. Bir çobanımız kaybolmuştu, şükürler olsun ekiplerimiz onu da bulup kurtardı. Sele kapılan bir vatandaşımız da sağ salim kurtarıldı. O vatandaşımıza sağlık ekipleri tarafından psiko-sosyal destek veriliyor. AK Parti'nin sosyal devlet anlayışı çerçevesinde bu hizmetleri sonuna kadar sürdüreceğiz. Devletimiz tüm imkanlarıyla vatandaşlarının yanında olmuştur. O bölgelerde çalışmalarımız devam ediyor" dedi.