Kaya Yangın Şehidi Akdemir İçin Yapılan Anıt Çeşmenin Açılışına Katıldı


Cuma, 20 Ağustos 2021 00:00
a-A+

İstanbul Milletvekili Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, Muğla'nın Marmaris ilçesindeki orman yangınında 25 yaşında yaşamını yitiren Şahin Akdemir'in anısının yaşatılması için Beyoğlu'nda yaptırılan hayrat çeşmesinin açılış törenine katıldı.

Beyoğlu Belediyesi, Marmaris'te Armutalan Mahallesi Şirinyer mevkisindeki yangının kontrol altına alınması için çalışma yürüten ekibe su taşıdıktan sonra bölgeden ayrılmaya çalışırken kaza yapınca alevlerin arasında kalarak hayatını kaybeden Şahin Akdemir'in anısının yaşatılması için Kasımpaşa Camiikebir Mahallesi Turabibaba Caddesi'nde hayrat çeşmesi yaptırdı.

Çeşmenin açılış törenine katılan Genel Başkan Yardımcısı Kaya, Köyceğiz'deki yangın bölgesinde bir haftadan uzun bir süre yangın söndürme çalışmalarında birçok milletvekili ile birlikte çalışmalara destek olduklarını, bir taraftan yangın söndürülürken, bir taraftan da hemşehrileri ziyaret edip ihtiyaçlarını gidermek için çalıştıklarını söyledi.

Ziyaretler sırasında Şahin Akdemir'in babası Ali Akdemir ile karşılaştığını ve gözlerinin dolduğunu anlatan Kaya, "Çünkü henüz kardeşimiz şehit düşeli üç gün olmuştu ama Ali amcamız, orada yangın söndüren ekiplere gerek su dağıtıyordu gerek yemek dağıtıyordu gerek oradaki geçişlere destek oluyordu. Şehit düşmüş evladını toprağa vermiş bir babanın hemen yeşil vatan için mücadele ettiğine ben orada şahitlik ettim. Gerçekten Ali amcamızla ve evlatlarıyla ne kadar gurur duysak az. Rabb'im bu vatanı korusun, yüceltsin. Vatanın birlik ve beraberliği için mücadele eden ve şehit düşen tüm kahramanlarımıza rahmet okuyoruz. Böyle güzel evlatları yetiştiren böyle babalar, anneler var oldukça bu vatanın sırtı yere gelmez" ifadelerini kullandı.

Şahin Akdemir'in adeta ateşin arasından geçerek kahraman itfaiye ekiplerine, orman teşkilatına su dağıtmasının çok yüce bir gönüllülük olduğuna dikkati çeken Kaya, bu durumun onun merhametli bir insan olduğunu, ateşi söndürmek, yeşil vatanı korumak için canı pahasına nasıl mücadele ettiğini tüm Türkiye'nin gördüğünü belirtti.

Törende, Muğla'daki ormanlarda bulunan göknar, çeşmenin yanına dikildi.