AK Parti İstanbul Milletvekili Kaya Halkla Bir Arada


Cuma, 17 Eylül 2021 00:00
a-A+

İstanbul Milletvekili Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, halkla bir araya gelmeye devam ediyor. Beraberindeki ekiple birçok ziyaret yapan Kaya, vatandaşların kendisine ilettiği istekleri de dinliyor.

Güne İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sait Gönen ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Çetinkale'yi ziyaret ederek başlayan Kaya, “İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek ve Başhekim Prof. Dr. Ümmühan İşoğlu ile Çapa'nın dönüşümü ve Hasdal yerleşkesinde devam eden çalışmaları ele aldık. Salgın döneminde fedakârca çalışmaya devam eden hekimlerimize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Kıymetli hocalarımıza, mezunu olduğum bu köklü okulu daha güçlü şekilde geleceğe taşıyacak çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi. Ayrıca Cerrahpaşa Kütüphanesi’ne giden Kaya, Fatih Belediyesi’nin öğrencilere çorba, çay ve kahve ikram etmesinin öğrenciler için çok güzel bir hizmet olduğunu söyledi.

Kaya, Mehmet Akif Ortaokulu öğrencilerini de ziyaret etti. Burada hem öğrenci ve velilerle görüştü, hem de öğretmenlerle. Bir sınıfa girip sıralarda öğretmenleri dinleyen Kaya öğrencilik yıllarına geri döndüğünü söyledi ve ekledi: “Bu sıralara oturmayı hep sevmişimdir.”

Kaya ve ekibi daha sonra teşkilat mensupları ile birlikte Fatih’te, Sümbül Efendi Muhtarı Abdurrahman Korkmaz ve Kocamustafapaşa Muhtarı Âdem Akdemir’le bir araya geldi. Mahallelinin sıkıntı ve taleplerini muhtarlardan dinleyen Kaya, daha sonra da Ortaköy Muhtarı Yeşim Özer’i ziyaret etti. Kadınların hayatın her alanında bulunmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaya, “Kadınların elinin değdiği her yer güzelleşiyor. Gittiğimiz yerlerde her geçen gün kadınları görmek geleceğe olan ümidimizi de pekiştiriyor” şeklinde konuştu.

Buradan Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne giden Kaya, burada öğrencilerin yaptığı yemeklerden tattı. Öğrencileri alanlarında çok başarılı bulduğunu ifade eden Kaya, okulda kontenjan ve konaklama imkânının olduğu bilgisini de paylaştı.

Sağlık sektörünü de yakından takip eden Kaya, Dünya Göz Hastanesi’ni ziyaret etti. Kaya, “Salgın döneminde kapasitesini ve gücünü bir kez daha kanıtlayan sağlık sektörümüzün son durumunu ele aldık. Hayatın içinde, milletimizin yanındayız” mesajı verdi.

Kaya’nın bir sonraki adresi Ortaköy’dü. Burada esnafla bir araya gelerek son durum hakkında bilgi alan Kaya, Galatasaray Üniversitesini de ziyaret etti. Rektör Ertuğrul Karsak ile görüşen Kaya, bir de imza gününe katıldı. “Hayattaki cesaretine, azmine ve işindeki titizliğine şahit olduğum Uzman Diyetisyen Sevgili Nilay Keçeci’nin imza gününe katıldım. Yeni kitabını tebrik ediyor, başarılarının artarak devam etmesini diliyorum” diyen Kaya, kadınların gücüne bir kez daha vurgu yaptı. 

Haber Fotoğrafları