Kaya: Engelli Evlatlarımızı Asla Yalnız Bırakmayacağız


Perşembe, 7 Kasım 2019 00:00
a-A+

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, otizmli çocuklara yönelik yapılanlara tepki gösterdi.

Aksaray’da bir okulda otizmli çocuklara yönelik yapılan protestolar, tepkilerin odağındaydı. Genel Başkan Yardımcısı Kaya’da yapılan haksızlık karşısında sessiz kalmadı. “Anne babalar olarak çocuklarımıza daha iyi bir gelecek bırakmak, ahlaklı ve kültürlü nesiller yetiştirmek için büyük emekler veriyoruz” diyen Kaya, “Bazı çocuklarımızın özel eğitime ihtiyacı olması doğal bir gerçek. Devletimiz, tüm kurumlarıyla bu özel ihtiyaca cevap vermek için çalışıyor. Onlar için çok daha detaylı çalışmalar, programlar yaptık, yapıyoruz” açıklamasında bulundu.

Hükümet olarak önceliklerinin çocuklar olduğunu ifade eden Kaya, “Çocuklarımızın akranlarından ayrılmaması ve eğitimlerinin kendilerine uygun bir sosyal ortamda, bütünleştirici olarak sürdürülmesi bizim öncelikli hedefimiz. Bu eğitimin faydalı olabilmesi için; çocuklarımızın birlikte derse girmeleri, oynamaları, yaşamaları şart. Onlar temiz ve güzel dünyalarında birbirlerine iyi geliyorlar, birbirlerini eğitip, dayanışma duygularını geliştiriyorlar. Onların birbirlerine sundukları bu sevgiyi ellerinden alamayız” açıklamasında bulundu.

Özel çocuklarımızın, hayatın hiçbir alanında yok sayılmasına kati suretle müsaade etmeyeceklerini vurgulayan Kaya, “Bu bizim inancımızın, insanlığımızın gereğidir. Biz farklılıklara, engellere takılmayan, yaratılanı Yaradan’dan ötürü seven bir milletiz. Dünyanın her yerinde adaletin, eşitliğin mücadelesini veren devletimiz, evlatlarını asla yalnız bırakmaz, bırakmayacak” dedi.

2002'den bu yana otizmli çocuklara ve engelli bireylere yönelik sosyal yardım ve hizmetlerde çok büyük atılımlar yapıldığını dile getiren Kaya, insanı merkeze alan anlayış sayesinde engelli bireylerin; spor, sanat, edebiyat, sivil toplum, siyaset ve iş dünyası gibi hayatın her alanındaki başarılarıyla dikkatleri üzerlerine çektiklerini ifade etti.

Velilere içlerinin rahat olması noktasında telkinde bulunan Kaya, “Yavrularımız da arkadaşlarıyla birlikte okuyacak ve aileleriyle beraber güzel bir hayat yaşayacaklar. Bütün evlatlarımızın eğitimde fırsat eşitliği ilkesinden yararlanması için çalışmalarımızı sürdürürken, ailelerimizi de bilinçlendireceğiz. Daima evlatlarımızın yanında olacağız” diye konuştu.