İstanbul Milletvekili Dr.Sayan: Depremden Etkilenen Tüm Vatandaşlarımızı Evlerine Kavuşturacağız


Pazar, 5 Mart 2023 00:00
a-A+

İstanbul Milletvekili Dr.Fatma Betül Sayan Kaya, Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen, büyüklüğü ve büyük bir coğrafyayı aynı anda etkilemesi sebebiyle “Asrın Felaketi” olarak nitelendirilen depremlerin ardından İstanbul’a gelen ve tedavilerini hastanede sürdüren vatandaşları ziyaret etti.
Sayan, depremzede vatandaşların tedavileri ve sağlık durumlarıyla yakından ilgilendi. Vatandaşlara; devletin, yaraları sarma konusunda tüm azim ve kararlığı ile imkanlarını seferber ettiğini aktaran İstanbul Milletvekili Sayan, devlet ve milletin her daim el ele kol kola olduğunu belirterek; “Yaşadığımız çok büyük bir afetti. Yaralarımızı birlikte saracak, acılarımızı birbirimizden aldığımız destekle dindireceğiz.” dedi.
Afet sonrası süreçte, sağlık çalışanlarının da büyük bir gayretle çalıştığına değinen Sayan, “Doktor ve sağlık çalışanlarımıza özverili çalışmalarından dolayı minnettarız.” ifadesinde bulundu.
Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Fatih Aydemir ve Genç Kızılay üyeleriyle birlikte Fabrika Kitaplı Kafe’de depremzede aileler ve çocuklarıyla bir araya gelen Sayan, “Bütün yaralar sarılacak. Depremden etkilenen bütün illerimizi yeniden inşa edecek, ailelerimizi evlerine kavuşturacağız.” açıklamasında bulundu.