Genel Başkan Yardımcısı Elazığ’da


Cuma, 7 Şubat 2020 00:00
a-A+

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, Elazığ’da depremzedeleri ziyaret etti.

Elazığ’ın 6.8’lik depremle sallanmasının ardından tüm Türkiye’nin kalbi Elazığ ile atmaya başladı. Genel Başkan Yardımcısı Kaya da depremin merkezi Sivrice’deydi. İlk olarak Gölbaşı Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelen Kaya, herkesin herhangi bir mağduriyet ya da eksiklik yaşanmaması için canla başla, fedakârca çalıştığını vurguladı.

Depremzedeler için kurulan çadırları ziyaret eden Kaya, “İlk günden itibaren onların yanındayız, bundan sonra da yalnız bırakmayacağız. Elazığlı hemşehrilerimizin maddi manevi bütün meseleleri için seferber olmaya devam edeceğiz. Elazığ'ı hep birlikte ayağa kaldıracak, evlatlarımızın geleceğe güvenle bakmasını sağlayacağız. Mustafa Paşa Mahallesi'ndeki ağır hasarlı binalar tahliye edilmiş durumda. Yıkım ve hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Vatandaşlarımızın en kısa sürede yeni evlerine kavuşması için yoğun bir çalışma yürütülüyor. Hepsinden Allah razı olsun, milletimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Sevgili çocuklarımızın depremden sonra normal hayatlarına dönmesi için emek verenlere yürekten teşekkür ediyorum. Bu zor zamanları el birliğiyle atlatacağız” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’la da bir araya gelerek hem Elazığ’daki hem de Malatya’daki durumu değerlendiren Kaya ve ekibi daha sonra Malatya’ya gitti. Kale İlçesine bağlı Bent köyünü ziyaret eden Kaya “Görevimizi yapacak, daima onların yanında olacağız” mesajını verdi.