Bakan Kaya, 24 Haziran seçimleri öncesi çalışmalarını Fatih’te sürdürdü.


Çarşamba, 20 Haziran 2018 00:00
a-A+

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, "Şunu unutmayın; kur üzerinden ülkemize operasyon çekenler, 15 Temmuz'un arkasında olan güçlerden farklı kişiler değil. Bu ülkenin büyümesinin ve gelişmesinin önünde engel olmaya çalışanlar, bizi Avrupa'da Hollanda'da kendi toprağımıza sokmayanlardan farklı kişiler değil. Hepsi, Türkiye'nin büyümesi, daha da güçlenmesinin önünde set olmaya çalışıyorlar. Biz bunu nasıl aşacağız? Biz bunu büyük Türkiye'nin güçlü lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında durarak Allah'ın izniyle aşacağız" dedi.

Fatih İrfaniye Çarşı'nda geleneksel kahvaltı programına katılan Bakan Kaya, daha sonra Mahmutpaşa'da esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Bakan Kaya, sohbet ettiği esnafın sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Bakan Kaya, 24 Haziran seçimlerinin önemine işaret ederek, "Bu seçimin, önümüzdeki yüzyılın seçimi olduğuna inanıyoruz. Hep birlikte 15 Temmuz'u sizlerle birlikte yaşamış bir milletiz. O gece sayın Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımızın çağrısıyla sizler bu milletin iradesine sahip çıktınız. Sokaklara, meydanlara döküldünüz. Birliğimize, istikbalimize sahip çıktınız. Öncelikle Rabbim bizlere öyle bir kara gün yaşatmasın diyorum. Allah, bu milletin vatan ve bayrak sevgisini artırsın" diye konuştu.

Bakan Kaya, 15 Temmuz'da yaşananlardan bahsederek, vatandaşların iradelerine sahip çıkması sayesinde ülke üzerinde oynanan oyunun bozulduğunu ve millet olarak çok büyük bir destan yazıldığını söyledi.

Bakan Kaya, birlik ve beraberliği güçlendirerek, bu zor coğrafyada geleceğe emin adımlarla yürümek istediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Biz 16 yıllık iktidarımız boyunca esnaf kardeşlerimizin yanında olduk. Bugünden sonra da sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz. Şunu unutmayın; kur üzerinden ülkemize operasyon çekenler, 15 Temmuz'un arkasında olan güçlerden farklı kişiler değil. Bu ülkenin büyümesinin ve gelişmesinin önünde engel olmaya çalışanlar, bizi Avrupa'da Hollanda'da kendi toprağımıza sokmayanlardan farklı kişiler değil. Hepsi, Türkiye'nin büyümesi, daha da güçlenmesinin önünde set olmaya çalışıyorlar. Biz bunu nasıl aşacağız? Biz bunu büyük Türkiye'nin güçlü lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında durarak Allah'ın izniyle aşacağız. Türkiye çok daha büyüyecek ve esnaf daha da büyüyecek. Nasıl olacak? Öncelikle bu seçimi başarıyla tamamlayacağız."    

Avrupa'da terör örgütünün siyasi uzantısı partinin mitinglerine ve gösterilerine izin verildiğini dile getiren Bakan Kaya, "CHP'nin miting ve gösterilerine izin veriliyor. Bu sene de bu kampanya döneminde de AK Parti'nin mitinglerine ve kampanya gösterilerine, hiçbir şekilde izin verilmedi. Bu yapılanlar ve bize çekilen bu engellemeler, seçimde AK Parti'yi başarısız kılmak ve düşürmek için. Bu oyunu üzerimizdeki hain planları görmek zorundayız" dedi.

- "Türkiye'yi bu günlere AK Parti iktidarları taşıdı"

Türkiye'yi bu günlere AK Parti iktidarlarının taşıdığını belirten Bakan Kaya, 15-16 yılda ülke ekonomisinin 3,5 kat büyüdüğünü aktardı.

Önümüzdeki dönemde de vatandaşlarla ülke ekonomisini 2 kat daha büyütmenin derdinde olduklarına dikkati çeken Bakan Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Allah'ın izniyle bu ülkeyi, çok daha güçlü bir noktaya taşımanın derdindeyiz. Bugün Afrin'de Zeytindalı harekatında başarılı olduysak, bunu milletimizin bize verdiği destekle, insansız hava araçlarımızla, zorlu bir mücadeleyle başardık. Önümüzdeki dönemde de Allah'ın izniyle terörle kararlı bir şekilde mücadele edip, terörün kökünü Allah'ın izniyle kazıyacağız. Bu konuda hükümetimiz çok kararlı bir duruş sergiliyor. Bugün Kandil'de operasyonlar sürüyor. Nasıl sürüyor? İHA'lar, SİHA'larımızla, çok başarılı bir şekilde operasyonlarımız sürüyor. Biz terörün tamamen bu ülkeden yok olması için de sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Türkiye'de istikrar ve daha da büyük ve güçlü bir ekonomi için değerli esnaf kardeşlerimizden destek istiyoruz."

"Bu seçimin, Türkiye için bir beka mücadelesi verdiğimiz seçim olduğunun da farkında olunması gerektiğini düşünüyoruz" diyen Bakan Kaya, bu seçimde bir oyun bile çok kıymetli olduğuna işaret etti.

Bakan Kaya, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden de bahsederek, "Biz yeni bir sistem getirdik. Yüzde 50+1 oyla Başkan seçilecek. Bunun için 'Ben yoksam o verir.' diye asla düşünmeyin. Sizler de hem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, hem de güçlü Meclis için AK Parti'ye desteklerinizi esirgemeyin. Biz ekmeğimizi sizlerle birlikte büyütmenin derdindeyiz. Biz Türkiye'yi evlatlarımızın geleceği için çok daha güçlü yarınlara taşımanın derdindeyiz. Bugün 2053'ü, 2071'i planlayan ve vizyonunu ortaya koyan bir Cumhurbaşkanımız var. Bugün, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında dimdik durma günüdür " diyerek konuşmasını tamamladı.     

Bakan Kaya, esnaf ziyaretinin ardından Eminönü'nde Yeni Cami Meydanı'nda halka seslendi. Bakan Kaya, 24 Haziran akşamı böyle bir bayram yaşamayı Allah'ın nasip etmesini dilediğini söyledi.

Coşkunun çok güzel olduğunu ifade eden Bakan Kaya, 24 Haziran'a sayılı günler kaldığını ve bu sayılı günleri de seçmenlere ulaşarak, bütün gönülleri kazanarak geçirmek gerektiğini söyledi. İstanbul'da dokunulmadık bir yer bırakılmamasını istediğini dile getiren Bakan Kaya, kapı kapı dolaşmak gerektiğine işaret etti. Ülkenin 81 milyon vatandaşını kucaklamak için yola çıkıldığını anlatan Bakan Kaya, şunları kaydetti:

"Biz 81 milyona eşit ve adil bir şekilde hizmet ürettik. Biz bu coğrafyada tüm mazlumlarının umudu olan bir liderin arkasından yol yürüyoruz. Bugün AK Parti sadece Türkiye'nin umudu değil, bugün AK Parti dünyanın tüm mazlumlarının umudu. Bugün AK Parti, Kudüs'ün, Filistin'in umudu. Tüm dünya mazlumlarına el attık, bundan sonra da ülkemizi daha da güçlendirerek, dünya mazlumlarına umut olmaya devam edeceğiz."

Türkiye'nin bugün geçmiş Türkiye'den çok daha büyük olduğuna değinen Bakan Kaya, "Birileri çıkmış TİKA'nın dünya üzerinde yaptığı hizmetleri eleştiriyor. Biz, gönül coğrafyamıza hizmet edeceğiz. Ülkemizi büyüttükçe, geliştirdikçe, ecdad yadigarı eserleri ihya etmeye devam edeceğiz. Liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan sayesinde, tüm dünyanın umudu bir ülkeyiz" diye konuştu.

- "Biz devletin çocuklarına annelik ve babalık yapıyoruz" 

Bakan Kaya, Türkiye'ye umut bağlayanların ve 24 Haziran için çok dua edenler olduğuna dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"24 Haziran için dünyanın dört bir tarafından bizlere dua ediliyor. Bize düşen ne? Cumhurbaşkanımızın yol arkadaşları ve dava arkadaşları olarak, gece gündüz demeden tüm kapıları çalmamız lazım. Bütün gençleri kucaklamamız lazım. Onlara 15 yılda yaptıklarımızı anlatacağız. Sayın İnce'ye sesleniyorum buradan. 'Devlet olarak 3-5 bin çocuğa bakamıyor muyuz?' Biz devletin evlatlarına sahip çıkıyoruz. Biz devletimize emanet olan o çocuklara gözümüz gibi bakıyoruz. Ben 14 bin çocuğumuzun annesiyim. Biz o çocukların sadece eğitimleri değil hem eğitimleri, hem sosyal, psikolojik, kültürel, sanatsal anlamda gelişimleriyle ilgileniyoruz. Biz devletin çocuklarına annelik ve babalık yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz. Biz geçtiğimiz Haziran ayından beri, 9 bine yakın sokaktaki evladımızı aldık, rehabilite ettik. Biz bu ülkenin çocukları için umut olmaya devam edeceğiz."

Birilerinin devletin çocukları üzerinden siyaset yapmaya kalktığını söyleyen Bakan Kaya, "Biz hükümetlerimiz döneminde bu çocuklarımızın istihdamlarını sağladık. Devletin, 45 binin üzerinde çocuğu istihdam edildi. Bu devlet büyük ve güçlü devlet. Bu devlet daha da büyüyüp güçlenecek inşallah" ifadelerini kullandı.

"Yalanlarla milletin aklını bulandırmaya çalışanlara 24 Haziran gecesi sandıkları patlatarak ders vereceksiniz" diyen Bakan Kaya, 24 Haziran'da Allah'ın izniyle yeniden bir destan yazılacağını söyledi.

Bakan Kaya, sözlerini şöyle tamamladı:

"Biz sizlerle gurur duyuyoruz. Sevgili İstanbullular biz ülkemizi 3,5 kat büyüttük, önümüzdeki dönem en az 2 kat daha büyüteceğiz. Bunu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yapacağız. Birileri yıkmaktan bahsederken biz yapmaktan bahsedeceğiz."

Bakan Kaya, seçim çalışmaları kapsamında, Fatih'te Nişanca Mahallesinde ev ziyaretinin ardından, Batman Sasonlular Derneği'ni de ziyaret ederek seçimlerde destek istedi.

AK Parti Fatih İlçe Teşkilatının sandık yönetim kurulu üyelerine yönelik düzenlediği eğitime katılan Bakan Kaya, burada bir konuşma yaptı. 

Seçime 4 gün kaldığını hatırlatan Bakan Kaya, gece-gündüz demeden çalışacaklarını söyledi. Seçimin son gününe kadar eşe-dosta ulaşıp destek istenmesi gerektiğini belirten Bakan Kaya, tüm Türkiye'yi kucaklayarak çalışmaya devam edeceklerini vurguladı. 

Seçim çalışmalarından bahseden Bakan Kaya, 24 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçiminin önemine vurgu yaparak, AK Parti'nin kazanmasının sadece Türkiye için değil mazlum milletler için de önemli olduğunu dile getirdi. 

Müşahitlerin sandıkların güvenliğini sağlayacağına inandığını belirten Bakan Kaya, şöyle konuştu

"Çok kıymetli sandık kurulu görevlilerimiz, sizin göreviniz bu seçimlerde her zamankinden daha önemli. Birileri sandık güvenliği adı altında, seçimler hakkında ihtilaf oluşturmaya çalışırken, AK Parti’nin sandık müşahitleri olarak çok düzgün, hak-hukuk gözeterek adaletle sandıkların başında o günkü bütün çalışmanız her zamankinden daha kıymetli. Sandık görevlilerimizin seçim günü yaptığı görev, kutsal bir görev. Sandık görevlisi kardeşlerimiz, seçim günü görevleri tamamlanana kadar orada en yüksek dikkatle çalışmanız son derece önemli."

Bakan Kaya, daha sonra Fevzi Paşa Caddesinde esnaf ziyareti yaptı ve At Pazarı Meydanı'nda bulunan kafeleri ziyaret ederek, AK Parti için destek istedi. 


Haber Fotoğrafları