Genel Başkan Yardımcısı Kaya Hakkâri’de


Pazartesi, 25 Kasım 2019 00:00
a-A+

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, Hakkâri’de Çukurca İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Çukurca İlçesi’nin yapılan hizmetlerle iyi bir duruma geldiğini aktaran Kaya, vatandaşların desteğiyle Hakkâri’de, ilçelerinde ve beldelerde çok büyük başarı sağladıklarını vurguladı.

Hakkâri’ye ilk olarak 2010'da düğünü için geldiğini anlatan Kaya, şunları kaydetti: "Düğüne başladık, terör örgütünün talimatı sonrası şehirde bütün kepenkler indi ve düğünler iptal oldu. 'Düğün yapmayacaksınız diyor' ve insanlar düğünlerini istedikleri gibi özgür bir ortamda sürdüremiyordu. Bir gün düğün yaptık. Normalde burada düğünler 3 gün, bir hafta sürüyor. İkinci gün düğünümüzü yarıda kesmek zorunda kalmıştık. Oturduğumuz yere, oturduğumuz eve o dönem molotof attılar. Ama bugün şehrin ışıkları ışıl ışıl. İnsanlar sokakta ve sokakta huzur var, dayanışma var, insanlarımızın gözünde umut var."

Kaya: Buranın Evlatları En Güzel Eğitimi Alacak

Kaya, kentteki çocuklarla sohbet ederken hepsinin güzel hayallerinin olduğunu ve bu hayallerine kavuşacaklarına inandığını belirtti. Eşinin Hakkârili olduğunu ve ortaokulu da kentte tamamladığını, Çapa Tıp Fakültesinde okuyarak başarılı bir hekim olduğunu anlatan Kaya, "Buranın güzel evlatları, en güzel şekilde eğitim alacaklar. Biz Hakkâri ve ilçelerinde çocuklarımıza eksiksiz şekilde hizmet veriyoruz. Bugün Hakkâri’nin çocukları geleceğe umutla bakıyor. Niçin, çünkü hepsi okuyacak hepsi buraya, bu kente, bu bölgeye, bu coğrafyaya, bu ülkeye en güzel şekilde hizmet edecekler" şeklinde konuştu.

Kaya: Diyarbakır Annelerinin Yanındayız

Diyarbakır HDP İl Binası önünde oturan annelerin evlatları geri dönsün diye ağladığını dile getiren Kaya, "Hiçbir anne evladının dağa gitmesini istemez. İnanıyorum ki her kadın evladı okusun, meslek sahibi olsun, yanında, yakınında olsun ister. Biz Diyarbakırlı anaların yanındayız, bu ülkenin kadınlarının yanındayız. Bin yıl önce Selahaddin Eyyubi'nin başardığının hıncını almak isteyen siyonist, emperyalist, evanjelist zihniyete, bin sene öncenin hesabını yapan, Müslümanı, Türk'ü, Kürt'ü, Arap'ı birbirine kırdıran zihniyete karşı duracak olan inanıyorum ki bu coğrafyada kadınlardır. AK Parti iktidara geldiği günden bu yana büyük hizmetler gerçekleştirdi. Annelere yardımlar yapıyoruz. 2,5 milyon kadına eğitim yardımı veriyoruz ki evlatları okula gitsin. Bu bölgede yıllarca terör örgütü ne yaptı, öğretmenleri vurdu. Bugün Öğretmenler Günü. Şehit Aybüke öğretmenimizi, Necmettin Yılmaz kardeşimi ve tüm şehit öğretmenlerimiz rahmetle anıyorum. Terör örgütü niçin uzun süre öğretmenleri öldürdü, kaçırdı. Çünkü öğretmenler burada kalmasın, evlatlarımız okumasın istediler. Okumayan, cahil olan, işsiz olan bir çocuk ne olur? 'Onu kolay kandırırız diye düşündüler.' İşte biz şimdi devlet olarak bu bölgede eğitim sisteminde güçlüyüz, evlatlarımız okuyor" diye konuştu.

Genel Başkan Yardımcıları Kandemir ve Kaya ile beraberlerindeki heyet, daha sonra Gençlik Merkezi'nde sivil Toplum Kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.