Genel Başkan Yardımcısı Kaya Beykoz ve Zeytinburnu Kongrelerine Katıldı


Salı, 10 Kasım 2020 00:00
a-A+

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, Beykoz ve Zeytinburnu kongrelerine katıldı.

AK Parti'nin 11 milyon 200 bin üyesiyle Türkiye'nin en geniş, dünyanın en büyük siyasi hareketlerinden biri olduğunu ifade eden Kaya, partiye 2023'e kadar her yıl 1 milyon yeni üye kazandırmayı hedeflediklerini belirterek, "Ailemiz büyüyecek. Şu anda her 7 vatandaşımızdan biri AK Parti'nin üyesi. Neden her 5 kişiden, 4 kişiden birisi üyemiz olmasın, değil mi? Biz bunu başarabiliriz ve üyelerimizi de bizimle her türlü çalışmamıza dâhil edebilirsek inanıyorum ki başaramayacağımız hiçbir şey yok. Allah'ın izniyle inançla azimle gayretle AK Parti bu milletin umudu, sadece bu milletin değil mazlum ve mağdur coğrafyaların umudu olmaya devam edecek" şeklinde konuştu.

Kaya: Şehir Hastanesi Kurarken 'Ne gerek var' Diyenler Bugün Sus Pus

Genel Başkan Yardımcısı Kaya daha sonra Zeytinburnu kongresine katıldı. Kaya, AK Parti'nin bugünlere kadar milletin desteğiyle geldiğini, milletle olan bağlarının her geçen gün daha da güçlendireceklerini ifade etti.

Pandemi sürecinde vatandaşlara sağlık alanında verilen hizmetlerden söz eden Kaya, "Şehir Hastanesi kurarken 'Ne gerek var' diyenler bugün sus pus oldular. O hastanelerden hiçbir vatandaşımız yatak bulamadan hastaneden döndürülmedi. İlacından tutun her türlü testine kadar, vatandaşlarımıza üst düzey sağlık desteği verilmiştir. Türkiye'nin sağlıktaki başarısı, özellikle pandemi sürecinde ortaya koyduğu bu başarısı hiçbir şekilde tesadüf değildir. Bu başarı Cumhurbaşkanımızın 18 yıldır hükümetimizin verdiği mücadelenin, partimizin ortaya koyduğu vizyonun başarısıdır" diye konuştu.

Kongrede, divan başkanlığı ve divan üyeleri seçildikten sonra gündem raporu, faaliyet raporu ve gelir-gider kesim hesap raporu okunarak oylanmaya sunuldu. Gelecek dönem için tahmini bütçe okunarak oylandıktan sonra mevcut başkan Abdül Selami Delibalta'nın aday olduğu tek listeyle seçime gidildi.