Bakan Kaya, seçim çalışmalarını Sultangazi ve Kağıthane’de sürdürdü.


Pazar, 17 Haziran 2018 00:00
a-A+

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, "24 Haziran'da Sayın Cumhurbaşkanımızı seçmek durumundayız. Bu Türkiye için bir beka mücadelesi. Suruç'ta arefe günü yaşanan olayda gerçekten bizim kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi bozmaya kalkanlara vereceğimiz en güzel cevap, AK Parti'nin hem Türklerin hem Kürtlerin tüm Türkiye'nin partisi olduğunu göstermemiz lazım" dedi. 


Ramazan Bayramı dolayısıyla partisinin Sultangazi İlçe Başkanlığını ziyaret ederek, partililerle bayramlaşan Bakan Kaya, "Rabbim bu coğrafyada yaşanan acıların son bulduğu, tüm çocukların güldüğü, kadınların acı çekmediği ve mazlum insanların zulümden kurtulduğu bayramlara eriştirsin. Tüm mazlum coğrafyalar için umut olan bir tek Türkiye var. Türkiye'de de mazlum insanlara umut olan bir tek kişi var, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan" diye konuştu. 


Sadece kendi çocukları için çalışmadıklarını belirten Bakan Kaya, Türkiye'nin dünyadaki tüm mazlumlar için çalışan bir ülke olduğuna dikkati çekerek, Türkiye'nin  Arakan ve Filistin'deki mazlum kadınların, çocukların umudu olduğunu belirtti. 


- "Rabbimin lütfu da inşallah seçim günü bizimle olacak"


Bakan Kaya, seçime sayılı günler kaldığını hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Maalesef bayrama bayram arefesinde gölge düşürenler terör örgütünün uzantısı Sultangazi'de yoğun çalışma içerisinde, bunu görüyorum. Sultangazi olarak sizlerin nokta atışlarlarla artık bu haftadan sonra inanıyorum ki oyları yüzde 70'e taşıyacağız. Sultangazi yüzde 70'e doğru ilerliyor. Sorumluluğumuz bir kere daha arttı. Yüzde 70 için son hafta son gayretle çalışmak durumundayız. Son gayretimizi en yüksek düzeyde göstermek zorundayız. Bu teşkilatın hiçbir karşılık beklemeksizin verdiği emek çaba gayret çok kıymetli. Başka türlü AK Parti teşkilatlarında dava bilinci olmazsa bayram, gece, gündüz demeden bu yüksek tempoda çalışmamız mümkün olmazdı. Rabbimin lütfu da inşallah seçim günü bizimle olacak. Biz inanıyoruz ki gayret bizden tevfik Allah'tan ama biz gayreti en üst düzeyde seçim günü akşamına kadar sürdürmek durumundayız. Rabbim inşallah bizimle olacak. İnanıyorum ki, 24 Haziran gecesi burada bir bayram havasını yaşayacağız. 24 Haziran'da zaferi hep birlikte kutlayacağız.”


Son haftanın çok önemli olduğunu belirten Bakan Kaya, bir oyun bile çok önemli olduğunu vurgulayarak, Sultangazi'de çalınmadık kapı, ulaşılmadık insan bırakılmaması gerektiğini söyledi. 


- "24 Haziran Türkiye için bir beka mücadelesi"


Bakan Kaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı 24 Haziran'da yeni sistemin ilk başkanı yapacaklarını belirterek, sözlerini şu şekilde tamamladı:


"Türkiye, çok çekti darbelerden, vesayet odaklarından çok çekti. 15 Temmuz'da da hep birlikte sayın cumhurbaşkanımızın çağrısıyla irademize sahip çıktık. Ama şimdi artık belki de yüzyılın seçimi olacak 24 Haziran'da sayın cumhurbaşkanımızı seçmek durumundayız. Bu Türkiye için bir beka mücadelesi. Suruç'ta arefe günü yaşanan olayda gerçekten bizim kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi bozmaya kalkanlara vereceğimiz en güzel cevap, AK Parti'nin hem Türklerin hem Kürtlerin tüm Türkiye'nin partisi olduğunu göstermemiz lazım." 


Daha sonra partisinin Kağıthane İlçe Teşkilatı tarafından organize edilen bayramlaşma töreni için Has Bahçe Mesire alanına gelen Bakan Kaya, partililerle bayramlaşarak, fotoğraf çektirdi, çocuklara oyuncak hediye etti. 


Bakan Kaya daha sonra, Kağıthane ve Sarıyer’de Sivas'ın Doğanşar ilçesi Avcıçayı ve Söbüler köyleri derneklerince düzenlenen piknikte vatandaşlarla bir araya geldi.


Burada vatandaşların Ramazan Bayramı’nı tebrik ederek, iyi bir bayram geçirmelerini temenni eden Bakan Kaya, 24 Haziran'daki seçimler için destek istedi.


Türkiye'nin 15 Temmuz darbe girişimini yaşadığını ve zor günlerden geçtiğini hatırlatan Bakan Kaya, "Liderimizin çağrısıyla meydanlara çıkan sizlerin sayesinde o hain işgal girişimini geri püskürttük. Rabb'im bir daha öyle kötü günler yaşatmasın. Rabb'im birliğimizi, beraberliğimizi daim kılsın, gücümüze güç katsın" diye konuştu.

 

Muhalefet partilerinin yalanlarla vatandaşların aklını bulandırmaya çalıştığını söyleyen Bakan Kaya, şunları kaydetti: 


"Lütfen bu yalanlara inanmayın. Bugün Muharrem İnce çıkmış, 'Devletin bakımına muhtaç 3-5 bin çocuk var. Biz 3-5 bin çocuğa bile bakamıyoruz, 18 yaşına gelince çocukları sokağa atıyorlar. Ben onları hemen işe alacağım.' demiş. Biz bugüne kadar 45 binin üzerinde kurum bakımımızdaki çocuğumuza istihdam sağlamış bir ülkeyiz. 3-4 ay önce kurum bakımımızdaki 2 bin 500 çocuğun atamasını yapmış bir ülkeyiz. Bize emanet verilen bu çocukları kendi çocuklarımızdan ayırmıyoruz. Kurum bakımındaki 14 binin üzerindeki çocuğumu kendi evlatlarımdan ayırmıyorum. Ben onların anneleriyim. O çocuklarımızın istihdamlarını sağladığımız gibi eğitimleri için de en büyük desteği veriyoruz. Bu sene çocuklarımızın 2 bine yakını takdir, 3 bine yakın evladım teşekkür aldı. Ben onların hem eğitimlerini yakından takip ediyorum hem sosyal hem kültürel çalışmalarını yakından takip ediyorum. Bu devlete emanet edilen çocuklara gece-gündüz demeden bakmak benim görevim. Biz bu çocukları geleceğe en güzel şekilde hazırlıyoruz. Yakın zamanda yaptığımız bir düzenlemeyle artık bizim kurum çocuklarımız kendi mesleklerinde atanma hakkına da sahip oldu. Bugüne kadar laf üstüne laf değil iş üstüne iş koyduk. İcraatlarımız ortada. Çocuklarımızın başarısı ortada. Korumamız bakımındaki Merve kardeşim bugün Fransa'da dünyanın en büyük müzik okulunda eğitim alıyor. Bu çocukların eğitimlerini yakından takip ediyoruz. Yalan söyleyerek kimse milletin aklını bulandırmaya kalkmasın. Çocuklarımıza hizmet etmekten büyük şeref ve onur duyuyoruz." 


Bakan Kaya, AK Parti'nin 15 yıldır sosyal devlet anlayışıyla, sosyal politikalarda sessiz bir devrim gerçekleştirdiğini dile getirerek, Türkiye'nin son 10 yılda yoksulluğu en fazla azaltan ülke olduğuna dikkati çekti. 


Bakan Kaya, çocuklara eğitimi için en büyük desteği verdiklerini anlatarak, 2,3 milyon çocuğa şartlı eğitim desteğinde bulunduklarını ve hiç kimseye çocuklar üzerinden siyaset yapmaya izin vermeyeceklerini dile getirdi. 


Bakan Kaya'ya programında, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve AK Parti Kağıthane İlçe Başkanı Mevlüt Öztekin de eşlik etti.


Bakan Kaya, AK Parti Kağıthane Kadın Kolları tarafından Ramazan Bayramı dolayısıyla bayramlık elbise alınan 500 yetim ve öksüz çocukla da bir araya geldi. 


Devletin yetim ve öksüz çocukların yanında olduğunu, hiçbir çocuğun ekonomik nedenlerle ailesinden ayrılmasını istemediklerini belirten Bakan Kaya, "117 bin evladımıza sosyal, ekonomik destek veriyoruz. İstiyoruz ki çocuklarımız ailelerinden ayrılmasın. Ama çocuğun başka nedenlerle ailesinden ayrılması gerekiyorsa da çocukları devletimizin korumasına alıyoruz. 14 bin 700 çocuk devletimizin koruması altında" diye konuştu.


Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumunda kalan çocukları koğuş tipi modelden ev tipi modele geçirdiklerini hatırlatan Bakan Kaya, "Çocuklarımıza özel bakım sunuyoruz. Devletimiz o çocuklarımıza en iyi şekilde bakıyor. Maddi manevi bütün ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Sıcak bir yuvada koruyucu aileyle büyümelerini sağlıyoruz. Koruyucu aile hizmet modeli ile 6 bin 500 çocuğumuz sıcak bir yuvada devletimizin desteğiyle yaşıyor. Evlat edindirme hizmetimizle binlerce çocuğumuzu sıcak bir yuvaya kavuşturduk" ifadelerini kullandı.


Birilerinin devletin koruması altındaki çocuklar üzerinden siyaset yaptığına dikkati çeken Bakan Kaya, buna asla izin vermeyeceklerine vurgu yaptı.


Devletin koruması altındaki çocukların bugün çok özel imkanlarla büyüdüğünü dile getiren Bakan Kaya, konuşmasını şöyle tamamladı:


"Çocuklarımızın geleceğe hazırlanması için en büyük imkanlarımızla yanlarındayız. Çocuklarımızı en özel ilgiyle büyütüyoruz. Biz kurumumuzdaki çocukları geleceğe en iyi şekilde hazırlıyoruz. Bu memleketin geleceği olan çocuklarımızı çok seviyoruz. Bu çocuklarımız geleceğin Türkiye’sini kuracak. Cumhurbaşkanımız sizi çok seviyor. Bunu bilin ve siz de ona dua edin. Yetim ve öksüz çocuklarımızın yanındayız. 100 bine yakın yetim, öksüz ve asker çocuğumuza devletin şefkat eliyle dokunuyoruz. Kız çocuklarımıza pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Niçin? Bu ülkenin kızları ve kadınları güçlü olsun diye. Kadın güçlü olursa aile güçlü olur. Aile güçlü olursa Türkiye de güçlü olur." 


Bakan Kaya, çocukların ailelerinden 24 Haziran seçimleri için AK Parti'ye ve Recep Tayyip Erdoğan'a destek istedi.


Bakan Kaya daha sonra, 24 Haziran seçimlerinde ilk kez oy kullanacak Ümmü Gülsüm Karataş'ı, ailesiyle yaşadığı evde ziyaret etti.


Karataş ailesinin Kağıthane Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'ndeki evine giden Bakan Kaya, 18 yaşına giren Ümmü Gülsüm'ün doğum gününü kutladı ve ailenin Ramazan Bayramı'nı tebrik etti. Karataş ise kestiği pastadan Bakan Kaya ve beraberindekilere ikram etti. 


Bakan Kaya, Karataş'ın AK Parti'ye üyelik formunu doldurdu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gençlere yazdığı mektubu verdi. 


Karataş, Erdoğan'ın mektubunu açarak okudu. 


Burada konuşan Bakan Kaya, Karataş'ın ilk oyunun hayırlara vesile olmasını diledi. Erdoğan'ın selamını Karataş ve ailesine ileten Bakan Kaya, "AK Parti olarak hep gençlerin yanında olduk. Sizlerin seçilme yaşını da 18'e düşürdük. İnşallah Türkiye'yi sizlerle birlikte, sizlerin verdiği güçle 2023, 2053 ve 2071'e taşımayı hedefliyoruz. Bu yolculukta genç kardeşlerimizin desteğini Cumhurbaşkanımız için istiyorum. Güçlü bir meclis için AK Parti'ye destek vermenizi istiyoruz" diye konuştu. 


Bakan Kaya, okulu bırakmak zorunda kalan Karataş'ın yeniden eğitimine devam etmesi için gerekli desteği vereceğini de söyledi. 


Öte yandan Bakan Kaya, kız çocuklarının kaldığı Kasımpaşa Çocuk Yuvasını da ziyaret ederek, bayramlarını kutladı.  


Bakan Kaya'ya ziyaretlerinde Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve AK Parti Kağıthane İlçe Başkanı Mevlüt Öztekin de eşlik etti.

Haber Fotoğrafları