Bakan Kaya, seçim çalışmalarını Eminönü, Sultangazi ve Beylikdüzü’nde sürdürdü.


Perşembe, 21 Haziran 2018 00:00
a-A+

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, "Terör örgütünün uzantısı siyasi partiye, HDP'ye 50'inin üzerinde miting ve gösteri izni veren Almanya, Avrupa bize izin vermedi" dedi.

AK Parti İlçe Kadın Kolları tarafından düzenlenen "7 Bölge 81 İl Kadın Buluşmaları" programında konuşan Bakan Kaya, suları akmayan bir İstanbul'dan suları akan bir İstanbul'a gelindiğini, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük hizmetler yaptığını anlattı.

AK Parti teşkilatlarında kadınların partiye her zaman destek olduğunu ifade eden Bakan Kaya, "Siz Cumhurbaşkanımızın hep arkasında oldunuz. Allah sizlerden razı olsun. Bu ülkenin vefakar ve cefakar kadınları sayesinde bugünlere geldik. Sizlerin emeği ve alın teri bu davada hiçbir zaman unutulmayacak. Sizler sayesinde bu ülke 15 Temmuz gecesi hain işgal girişiminden kurtuldu" diye konuştu. 

Türkiye'nin üzerinde kirli plan, tuzak ve oyunların olduğunu, bu kirli planları kuranlara bu ülkenin kadınlarının geçit vermeyeceğini dile getiren Bakan Kaya, şöyle konuştu:

"15 Temmuz'da bu hain darbe girişimini bertaraf ettik ama bu hain planları kuranlar plan kurmaya devam ediyorlar. Bütün dış oyunlar, hain plan kurucular, Sayın Cumhurbaşkanımız üzerinden, hesap yapıyorlar. 'Erdoğan devrilebilecek mi?' diye manşetler atıyorlar. Hem ABD'de hem de Avrupa'da. Sizler sayesinde başaramayacaklar. ABD ve Almanya'nın en ünlü dergi ve gazeteleri Cumhurbaşkanımızı devirmek isteyen kampanyalara destek veriyor. Terör örgütünün uzantısı siyasi partiye HDP'ye 50'inin üzerinde miting ve gösteri izni veren Almanya, Avrupa bize izin vermedi. AK Parti'nin yurtdışında kampanya yapması yasaktı. Yine CHP'ye izin veren Almanya ve Avrupa, Cumhurbaşkanımızın dahi Almanya ve Avrupa'da miting yapması yasaktı. Bu hesapları yapanların oyununu bozacak tek güç var o da sizlersiniz, milletimiz. Biz inanıyoruz ki en büyük güç Rabbimin gücü, bu millet sandıkta bu oyunları bozacak." 

HDP'nin Kürtleri temsil etmediğini dile getiren Bakan Kaya, "6-7 Ekim'de 53 kardeşimin katledilmesinin sorumlusu kim? Şimdi cezaevinde. Bu insan yargı önünde hesap verecek. 15 yaşında vatanı ve milleti için et dağıtan kardeşimizi, Yasin Börü'yü katlettiler. Börü'nün kanı kimlerin elindeyse onlar hesap verecek" diye konuştu. 

81 milyonun kardeş olduğunu vurgulayan Bakan Kaya, sözlerini, "AK Parti Türklerin, Kürtlerin partisidir, 81 ilde 81 milyonu kucaklayan tek bir parti vardır, o da AK Partidir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde 81 milyonu kucaklıyoruz" diyerek tamamladı.

Bakan Kaya, seçim çalışmaları kapsamında Beylikdüzü'ndeki Gürpınar Stadyumunda Roman vatandaşlarla da bir araya geldi.

Burada konuşan Bakan Kaya, AK Parti iktidarları döneminde yapılan hizmetleri anlatarak, bu hizmetlerin devam etmesi için destek istedi. 

AK Parti iktidarı öncesinde halkın çok ciddi sorunlar yaşadığını, hastanelerin yetersiz kaldığını ve tedavi göremeyen insanların olduğunu belirten Bakan Kaya, AK Parti iktidarıyla birlikte en ücra köye kadar sağlık hizmeti veren bir Türkiye tablosunun ortaya çıktığını söyledi.

Roman vatandaşları Türkiye’nin asli unsurları olarak gördüklerini belirten Bakan Kaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da Romanları çok sevdiğini söyledi. 

Roman vatandaşlardan İbrahim Yasin Kırcı’nın AK Parti’den milletvekili adayı olduğunu söyleyen Bakan Kaya, “Yasin bir örnek. Bizim SİROMA Projemizde pilot olarak uyguladığımız illerden biri İstanbul’du. Yasin kardeşimiz, il il dolaşarak roman kardeşlerimize rol model oldu. Yasin gibi nice rol modellerimiz vardı projede ve onların içinde de bu ülkeye hizmet edecek nice mühendisler, doktorlar, öğretmenler çıkacak” ifadelerini kullandı.

Bakan Kaya, Roman Açılımı’ndan sonra AK Parti hükümetinin SİROMA Projeleriyle bütün Romanlara ulaşmak için gece-gündüz demeden çalıştığını söyledi.

Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde destek isteyen Bakan Kaya, "24 Haziran’da Türkiye belki de 100 yılın en önemli seçimine gidiyor. Adeta beka mücadelesi verdiğimiz bu seçimlerde, size çok önemli bir görev düşüyor. Sizlerin, eşinizin, dostunuzun oyu kıymetli" diye konuştu. 

Roman kadınlarının SODAM merkezlerinde eğitim almaları için çalıştıklarını ifade eden Bakan Kaya, 22 SODAM merkeziyle bu eğitimleri vermeye devam ettiklerini kaydetti.


Haber Fotoğrafları