Bakan Kaya, Bağcılar Halk Sarayı'nda Okuma-Yazma Seferberliği kapsamında düzenlenen mezuniyet törenine katıldı.


Çarşamba, 6 Haziran 2018 00:00
a-A+

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, tüm terör odaklarını bu ülkeden temizleyeceklerini belirterek, "Bu ülkenin insanı huzur ve refah içerisinde yaşayacak. FETÖ, DEAŞ, PKK, bu ülkenin insanlarına zulüm yapan, asker evlatlarımızı katleden o adi teröristlere de inşallah gün yüzü göstermeyeceğiz. Sizlerin dualarıyla terörle mücadelemiz kararlılıkla sürüyor. İnşallah o terör örgütünü de Kandil'i de temizleyeceğiz" dedi. 

Bakan Kaya, Bağcılar Halk Sarayı'nda Okuma-Yazma Seferberliği kapsamında düzenlenen mezuniyet töreninde yaptığı konuşmasında sözlerine, kursiyerleri tebrik ederek başladı. 

İlmin yaşı olmadığını ve bunu bir kez daha bu törenle gördüklerini aktaran Bakan Kaya, AK Parti iktidara geldiği günden beri ülkede okuma-yazma bilmeyen hiçbir kadının kalmaması için büyük özen ve çaba sarf ettiğini söyledi.

Özellikle bu konunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan Hanımefendi tarafından himayelerine alındığını dile getiren Bakan Kaya, Türkiye genelinde "Haydi Kızlar Okula" kampanyalarıyla eğitim seferberliğinin başlatıldığını aktardı. 

Bakan Kaya, iktidara geldiklerinde orta öğretimdeki okullaşma oranının yüzde 42 olduğunu, bunun şu anda iki katına yükseldiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"İstiyoruz ki her bir evladımız okula gitsin, devam etsin, iyi bir geleceğe sahip olsun. Yani yüzde 100'ü hedefliyoruz. Yine üniversitede yüzde 13'lerdeydi kızların eğitim alma oranı. Bugün elhamdülillah tam 3,2 kat artarak, erkeklerin de önüne geçmiş durumda. Biz her bir gencimizin, evladımızın en iyi şekilde eğitim almasını, geleceğe en güzel şekilde hazırlanmasını istiyoruz. Biz bunu güçlü Türkiye'de, güçlü nesiller yetiştirmek üzere gece, gündüz demeden Sayın Cumhurbaşkanı'mızla birlikte başarmaya niyetliyiz. Bu ülkede tek bir okuma-yazma bilmeyen kadın kalmayıncaya kadar çalışmaya niyetliyiz. İnşallah 2023 yılına kadar bu ülkenin tüm kadınları okuma-yazma bilecek."

- "Güçlü toplum da güçlü Türkiye'nin yapı taşı"

Bakan Kaya, bu ülkenin geleceğini yetiştiren annelerin güçlü olmasını istediklerini belirterek, "Çünkü biz biliyoruz ki güçlü kadın, güçlü anne demek. Güçlü aile, güçlü toplum demek. Güçlü toplum da güçlü Türkiye'nin yapı taşı. Biz inşallah önümüzdeki dönemde de kadınları güçlendirmek için çalışacağız" dedi. 

Türkiye'de ilk defa bu yıl 8 Mart'ta "Kadının Güçlendirilmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı"nı açıkladıklarını hatırlatan Bakan Kaya, ülkenin kadınlarını 5 alanda daha da güçlendirecek adımları planladıklarını söyledi. 

Bakan Kaya, önemli bir seçimin arifesinde olunduğunu dile getirerek, iktidarları öncesine ilişkin şu bilgileri verdi:

"Ben 85 kişilik sınıflarda okudum. Bugün sınıflar 20-30, en fazla 40 kişilik, nereden nereye geldi Türkiye. Benim zamanımda kitaplarımızı bulamıyorduk. Bugün çocuklarımızın ders kitapları sıralarda önlerinde. Nimetin nimet olduğunu hatırlamazsak eğer Allah bu nimeti elimizden alır. Bunları hatırlamak zorundayız. Bizden daha da öncesi ülkemizin çok sıkıntılı olduğu günler vardı. Çok şükür 2002'de sizin aranızdan, bu milletin evladı, yiğit bir adam Recep Tayyip Erdoğan çıktı ve Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde ülkemizi tam 3,5 kat büyüttük."

Kişi başına düşen milli geliri 11 bin dolara çıkardıklarını, artık insani yardımlarda dünyada birinci sıraya oturmuş bir Türkiye olduğunu dile getiren Bakan Kaya, "Biz hem insanımızın refah seviyesini katbekat artırdık hem de dünya mazlumlarına da sahip çıkmaya başladık" dedi.

- "Bu ülkenin insanı huzur ve refah içerisinde yaşayacak"

"Seçime giderken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın arkasında dimdik duracak mıyız?" diye soran Bakan Kaya, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bir taraftan ülkemizin dört bir tarafını, 81 milyon kardeşimizi kucaklayıp onlara eşit ve adil hizmetler götürürken, bir taraftan sınırlarımızda terörle mücadele ediyoruz. Tüm terör odaklarını Allah'ın izniyle bu ülkeden temizleyeceğiz. Teröristlerin her birini, ayrım yapmaksızın temizleyeceğiz. FETÖ, DEAŞ, PKK, bu ülkenin insanlarına zulüm yapan, asker evlatlarımızı katleden o adi teröristlere de inşallah gün yüzü göstermeyeceğiz. Sizlerin dualarıyla terörle mücadelemiz kararlılıkla sürüyor. İnşallah o terör örgütünü de Kandil'i de temizleyeceğiz."

Bakan Kaya, 24 Haziran'ın 100 yıllık tarihin belki de en önemli seçimi olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti: 

"Bir beka mücadelesi verdiğimiz bugünlerde, 15 Temmuz'un ardından bu millet aslında çok önemli bir karar verdi. Bu millet dedi ki 'Biz istiklal ve istikbalimize ölümüne sahip çıkarız.' Biz bin yıldır bu topraklardayız. Bin yıldır bu topraklarda Türk, Kürt, Laz, Çerkez demeden hep birlikte mücadele ettik. 15 Temmuz gecesi 81 milyon Cumhurbaşkanı'mızın çağrısını duydu. Meydanlara döküldünüz. Günlerce demokrasi nöbetleri tuttunuz. Allah bu ülkenin kadınlarından razı olsun. Demokrasimize, irademize sımsıkı sahip çıktınız. Şimdi gün milletin içinden çıkan, milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıkma günü. Gün Cumhurbaşkanımızı yüksek bir oy oranıyla Allah'ın izniyle yeni sistemin ilk Başkanı yapma günü. 7 düvel bir olmuş Cumhurbaşkanı'mızı indirmek için uğraşıyor. Diğer siyasi partilere CHP'ye, HDP'ye her türlü propaganda izni veren Avrupa, Amerika, AK Parti'nin yurt dışında propaganda yapmasına izin vermiyor. Bugün CHP'nin, HDP'nin yurt dışında onlarca miting ve gösterisi var. Ama bugün AK Parti'nin yurt dışında hiçbir şekilde toplantı yapmasına dahi izin verilmiyor."

- "Büyük ve güçlü Türkiye'yi istemiyorlar"

Bakan Kaya, Hollanda'da kendisine yapılanları hatırlatarak, "Neydi benim oradaki suçum? Hiç. Sadece ve sadece istemedikleri ne biliyor musunuz? Büyük ve güçlü Türkiye'yi istemiyorlar. Biliyorlar ki Recep Tayyip Erdoğan bu ülkeyi daha da büyütecek, geliştirecek" diye konuştu. 

Üçüncü havalimanı ile birlikte Avrupa'nın birçok uçuş noktasının artık İstanbul üzerinden olduğunu, Avrupa'nın havalimanlarının değerinin düştüğünü anlatan Bakan Kaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vizyonu sayesinde bugün dünyanın 10 mega projesinden 6'sının İstanbul'da, Türkiye'de bulunduğunu söyledi. 

Bakan Kaya, muhalefet partilerinin ise bu mega projeleri durdurmak istediklerini dile getirerek, "Durum buyken bizim yapmamız gereken ne? 24 Haziran'a kadar bu ülkenin vatansever kadınları olarak size, bize düşen gece, gündüz demeden çalışmak. Tüm eşinize dostunuza bunları hatırlatın" dedi.

Bakan Kaya, katılımcılardan seçimde destek isteyerek, sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından katılımcılara sertifikalarını veren Bakan Kaya, daha sonra hatıra fotoğrafı çektirdi.


Haber Fotoğrafları