Genel Başkan Yardımcısı Kaya Kâğıthane ve Sultangazi Kongrelerine Katıldı


Salı, 10 Kasım 2020 00:00
a-A+

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, partisinin Kâğıthane ve Sultangazi kongrelerine katıldı.

Önce Kâğıthane kongresine katılan ve Türkiye'de depremlerin sık yaşandığını anımsatan Kaya, "Bu sene Elazığ'da, Malatya'da ve İzmir'de deprem yaşadık. Deprem olduğu andan itibaren olay yerine intikal eden bakanlarımız, kurum ve kuruluşlarımızın başkanları ve arama kurtarma ekipleri var. Eski Türkiye ile yeni Türkiye'nin farkı çok açık bir şekilde görülüyor. Dün İzmirli kardeşlerimizle dertleştik, sohbet ettik. Oradaki vatandaşlarımız devletimizin yaptığı hizmetten ve yardımlardan son derece memnun" diye konuştu.

Türkiye'nin deprem bölgesinde olduğunu hatırlatan Kaya, bütün önlemleri buna göre alacaklarını, TOKİ'yle yeni konut rezervlerini artıracaklarını belirtti.

Kaya, Türkiye'nin büyük bir mücadelenin içerisinde olduğunu ifade ederek,  "Sınırlarımızın içinde, sınır boyumuzca, sınır ötesinde, Irak'tan Suriye'ye, Ege'den Akdeniz'e kadar büyük bir mücadele veriyoruz. 'Bu mücadelede karşımızda kimler var?' diye baktığımızda aslında 100 yıl evvel bu toprakları işgal edenlerden farklı bir zihniyet yok karşımızda. 100 yıl önce bu topraklarda başaramadıklarını başarmak için karşımızda bir şer ittifakı var. Ama çok şükür biz bugün güçlü bir ülkeyiz. Yeniden ayağa kalkmış, kendinin ve ülkesinin gücünün farkına varmış güçlü bir milletiz. Güçlü bir liderin arkasında güçlü bir yönetim sistemiyle adeta uyanmış, yeniden şahlanmış bir milletiz" dedi.

Kaya: Fransa'da Çocuklarımıza Karşı Yapılan Saldırıyı Şiddetle Kınıyoruz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kaya, Fransız polisinin çocukları gözaltına almasına ilişkin, "Fransa'da 10 yaşındaki 4 evladımızı sabahın erken saatlerinde polisler evlerine girerek ağır silahlarla yataklarından kaldırıyor ve hesaba çekiyor. Hz. Muhammed'e yapılan çirkin saldırıları, o karikatürleri eleştirmişler. Ne soruyorlar biliyor musunuz? Macron ve Sayın Cumhurbaşkanımız arasındaki ilişkiyi nasıl yorumluyorsunuz? 10 yaşındaki çocukları ağır silahlarla korkutmak. Bu nasıl bir insanlık anlayışı. Yeri geldiğinde demokrasiden, insan haklarından, uluslararası hukuktan bahsediyorlar. Fransa'da çocuklarımıza karşı yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bunun hesabını uluslararası arenada sormak zorundayız" ifadelerini kullandı.

Avrupa'da İslamofobik ve ırkçı yaklaşımların sadece Türklere değil tüm Müslümanlara yönelik olduğunu dile getiren Kaya, onların hakkının, hukukunun korunması için çok daha güçlü olmak zorunda olduklarını ifade etti.

Kaya: Saldırılar Karşısında Bir ve Diri Olacağız

Genel Başkan Yardımcısı Kaya daha sonra da Sultangazi kongresine geçti.  Avrupa'da İslamofobinin ne hale geldiğinin açıkça görüldüğünü belirten Kaya, "Sayın Cumhurbaşkanımıza saldırıyorlar. Çünkü o, ümmetin lideri olarak görülüyor. Bu saldırılar karşısında bir olacağız ve diri olacağız. Bu dava bin yıldır bu topraklarda verdiğimiz mücadelenin devamıdır. Şunu hiç bir zaman unutmayacağız, AK Parti'nin kaderi ile bu milletin kaderi eşdeğer. Biz milletin kurduğu bir partiyiz ve hep birlikte milletimize hizmet edeceğiz. AK Parti güçlü olduğu sürece bütün dünya Müslümanları kendi ülkelerinde daha güçlü olacaktır" dedi.